Donald Trump, critici pentru presă, în prima zi de mandat

128
Donald Trump, critici pentru presă, în prima zi de mandat - trump-1485075284.jpg

Articole recomandate

Donald Trump a făcut prima vizită ca președinte la sediul CIA, ca să repare relația cu serviciile de informații pe care le-a criticat dur în scandalul privind implicarea Rusiei în campania electorală. Donald Trump a mulțumit spionilor pentru misiunea lor, dar nu s-a abținut să critice presa, pe care o consideră ostilă. Jurnaliștii au fost atacați și de noul purtător de cuvânt al Casei Albe, în prima sa conferință.


Aflat la sediul CIA, Donald Trump i-a felicitat pe agenții de informații și și-a declarat susținerea pentru activitatea acestora. Vizita a venit după ce noul președintele american a acuzat agenția de spionaj că a dat presei informații despre presupusele sale legături cu Rusia. Și, în timp ce încercă să-o împace pe agenții CIA, critica jurnaliștii.

"Am un conflict permanent cu jurnaliștii, sunt printre cei mai necinstiți oameni din lume și au făcut să pară că eu aș avea o dispută cu serviciile de informații. Nimeni nu apreciază mai mult ca Donald Trump serviciile de informații și CIA! Nimeni! Extrem de puțini oameni pot face meseria pe care o faceți voi și vreau să vă spun că vă susțin complet", a declarat noul președinte american.

Un atac la adresa jurnaliștilor a venit și din partea lui Sean Spicer, noul purtător de cuvânt al Casei Albe. În prima sa conferință de presă, acesta a criticat presa americană pentru modul în care a relalat ceremoniile de învestire. Mai precis, Sean Spicer a acuzat publicațiile că au mințit în legătură cu numărul de participanți.

"A fost cel mai mare public care a urmărit vreodată o învestire, atât de la fața locului, cât și în jurul globului. Aceste încercări de a minimiza entuziasmul învestirii sunt rușinoase și greșite. El (n.red. - Donald Trump) va transmite mesajul său direct poporului american", a spus Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Donald Trump a spus în nenumărate rânduri că marile trusturi de presă sunt împotriva sa, că mint cu bună știință și că trasmit știri false. În campania electorală, Donald Trump a avut de partea sau numeroase site-uri cunoscute pentru răspândirea de informații eronate sau teorii ale conspirației, dar cu un număr foarte mare de cititori.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9164 secunde