Donald Trump: Cei care dărâmă statui vor primi 10 ani de închisoare

138
Donald Trump: Cei care dărâmă statui vor primi 10 ani de închisoare - donaldtrump-1592914354.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a anunțat marți că cei care distrug monumente pe terenuri aparținând autorităților federale vor fi arestați și condamnați la închisoare, avertismentul venind la doar câteva ore după ce protestatarii au încercat să dărâme o statuie a fostului președinte Andrew Jackson din apropierea Casei Albe.


Declarația a fost dată în contextul în care tot mai multe statui, multe având legătură cu tabăra confederată din timpul Războiului Civil, au fost dărâmate de manifestanți din motive de rasism.


Protestatarii au luat la țintă și alte monumente, cum s-a întâmplat în weekend cu statuile fostului președinte Ulysses S. Grant, care a luptat pentru abolirea sclaviei, marelui scriitor spaniol Cervantes, care a fost sclav timp de cinci ani și a Sfântului Junipero Serra, canonizat de Papa Francisc acum 5 ani, în timpul unei vizite în SUA.


"Am autorizat Guvernul Federal să aresteze pe oricine vandalizează sau distruge orice monument, statuie sau orice altă proprietate federală în SUA, cu pedepse la închisoare de până la 10 ani. Această măsură devine efectivă imediat, dar poate fi folosită și retroactiv pentru distrugerile și vandalismul deja provocate. Nu vor fi excepții", a scris Trump pe Twitter.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7078 secunde