Donald Trump: Atacul armat din Texas nu este o problemă legată de armele de foc

150
Donald Trump: Atacul armat din Texas  nu este o problemă legată de armele de foc - donaldtrump-1509971929.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a declarat, ieri, într-o conferință de presă la Tokyo, că atacul armat comis, duminică, într-o biserică din Texas, soldat cu cel puțin 26 de morți, nu pune problema reglementării regimului armelor de foc, ci pe cea a sănătății mintale a autorului masacrului, transmit Reuters, AFP și dpa.

Un bărbat a deschis focul, duminică, într-o biserică din Texas, omorând 26 de persoane și rănind alte aproximativ 20, în plin serviciu religios, într-unul din cele mai grave atacuri armate din istoria recentă a Statelor Unite. Victimele au vârste între 5 și 72 de ani, iar printre persoanele ucise se numără și una din fiicele pastorului bisericii baptiste, în vârstă de 14 ani.

Atacatorul, descris ca un bărbat tânăr, alb, în vârstă de circa 20 de ani, îmbrăcat complet în negru, înarmat cu o pușcă de asalt și purtând o vestă antiglonț, a deschis focul asupra First Baptist Church din Sutherland Springs, o mică localitate din Texas.

El și-a continuat imediat atacul în interiorul bisericii, în plină slujbă religioasă, înainte de a primi replica unui locuitor care și-a luat arma și l-a înfruntat. Atacatorul a reușit să fugă, dar a fost găsit mort în mașina sa la puțin timp după aceea, fără a se ști, la acest moment, dacă s-a sinucis sau cineva a tras asupra sa.

Autoritățile nu au comunicat identitatea trăgătorului, iar motivația pentru acțiune rămâne încă necunoscută. Conform presei americane, ar fi vorba de un fost militar de 26 de ani care a fost concediat din Forțele Aeriene după ce a compărut în fața Curții Marțiale în 2014.

Acest nou masacru a avut loc la doar cinci săptămâni distanță de cel din Las Vegas, atacul cel mai sângeros comis vreodată în SUA, cu 58 de morți, care a relansat dezbaterea asupra reglementării armelor de foc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9173 secunde