Donald Trump amenință că va închide rețelele sociale, după ce a primit un avertisment de la Twitter

1492
Donald Trump amenință că va închide rețelele sociale, după ce a primit un avertisment de la Twitter - trump-1590600959.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a amenințat miercuri că "va reglementa" sau "va închide" rețelele sociale, la o zi după ce Twitter a semnalat că două postări ale sale ar fi "înșelătoare" și ar conține informații neverificate, informează Digi24.


"Republicanii au sentimentul că platformele de rețele sociale cenzurează total vocile conservatoare. Le vom reglementa sever sau le vom închide, pentru a nu permite ca un astfel de lucru să se producă", a scris liderul de la Casa Albă pe Twitter.


"Revizuiți-vă comportamentul acum!", a adăugat el.


Trump și-a reiterat astfel acuzațiile mai vechi că rețelele sociale sunt părtinitoare politic, fără a aduce dovezi în sprijinul afirmațiilor sale.


Platforma Twitter a adăugat marți mențiunea "verificați faptele" la două mesaje ale președintelui american, care susținea că votul prin corespondență este substanțial "fraudulos", o premieră în contextul în care rețelele sociale sunt frecvent acuzate de laxism în ce privește reacția la afirmații ale liderilor politici.


Este prima oară de la momentul în care Twitter a implementat acest sistem, când postările președintelui american sunt marcat ca fiind înșelătoare sau conținând informație falsă. Sistemul a fost implementat pe perioada pandemiei pentru a limita diseminarea de informații false.


"Aceste mesaje conțin informații care pot induce în eroare cu privire la procesul de vot și au fost semnalate pentru a oferi un context suplimentar despre votul prin corespondență. Decizia a fost luată în acord cu abordarea pe care am prezentat-o anterior în cursul lunii", a motivat un purtător de cuvânt al platformei sociale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7056 secunde