€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

"Donald Trump a vrut să-l asasineze pe Bashar Al-Assad"

Ştire online publicată Joi, 06 Septembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Consilieri apropiați ai președintelui american Donald Trump ar fi luat măsuri ieșite din comun la Casa Albă într-o încercare de a opri ceea ce ei califică drept „impulsuri periculoase’” ale șefului lor, mergând până la a face să dispară sau a-i ascunde documente pentru ca el să nu le semneze, potrivit unui nou volum apărut sub semnătura legendarului jurnalist de investigație Bob Woodward, relatează CNN, care a obținut o copie a cărții, programată să fie pusă în vânzare la 11 septembrie.

Cartea de 448 de pagini a lui Woodward, „Fear: Trump in the White House”, oferă o privire din interior fără precedent prin ochii cercului de apropiați ai lui Donald Trump.

De la Biroul Oval până la camera de situații speciale de la Casa Albă, Woodward recurge la interviuri confidențiale pentru a ilustra modul în care unii dintre consilierii cei mai apropiați ai președintelui îl consideră drept un pericol pentru securitatea națională și încearcă să facă în așa fel încât comandantul suprem să fie evitat în unele cazuri.

Multe dintre divergențele și ciocnirile zilnice au fost bine documentate, dar tabloul descris de apropiați, de stafful superior și de oficiali ai cabinetului lui Trump, arată că mulți dintre ei consideră situația mult mai alarmantă decât părea până acum.

Woodward oferă un tablou devastator al unei Case Albe disfuncționale sub președinția lui Donald Trump, descriind în detaliu cum consilierii săi - atât actuali cât și foști colaboratori - sunt exasperați de președinte și din ce în ce mai îngrijorați de comportamentul său instabil, de ignoranța sa și de înclinația sa spre minciună.

Șeful de cabinet de la Casa Albă, John Kelly, îl descrie pe Trump ca pe un „idiot” și „dezechilibrat”, conform volumului citat. Ministrul Apărării, James Mattis, a afirmat că președintele american se comportă ca un „elev de clasa a cincea sau a șasea”. Și John Dowd, fostul avocat al lui Donald Trump, îl descrie ca pe un „mincinos nenorocit”, afirmând că Trump ar ajunge în ‘”salopeta portocalie” (în care sunt îmbrăcați deținuții - n.r.) dacă el ar depune mărturie în fața procurorului special Robert Mueller.

Conform dovezilor adunate de Bob Woodward, după atacul chimic din 2017 atribuit regimului președintelui sirian Bashar al-Assad, Trump l-a chemat la el pe generalul Mattis și i-a spus că ar dori să-l asasineze pe Al-Assad, potrivit AFP, care citează Washington Post.

„Să-l omorâm! Haideți! Îi distrugem și îi batem!”, ar fi declarat el. Mattis s-ar fi întors către un consilier și ar fi spus: „Nu vom face nimic în această privință. Vom fi mult mai măsurați!’”

„Este un idiot. Este inutil să-l convingi de ceva. E dezechilibrat. Suntem la balamuc”, ar fi spus șeful de cabinet John Kelly la o întâlnire cu stafful lui Trump. „Nici măcar nu știu de ce suntem aici. Aici este cel mai rău loc de muncă pe care l-am avut vreodată”, ar fi adăugat el.

Dezvăluirile explozive despre Trump făcute de persoane apropiate lui ar putea să joace un rol în alegerile de la mijloc de mandat care vor avea loc în noiembrie. Cartea conține de asemenea detalii despre obsesia lui Donald Trump în legătură cu ancheta despre presupusa complicitate a echipei sale campanie cu Rusia, inserând conversații confidențiale dintre avocații președintelui și Mueller.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7988 secunde