Donald Trump a sosit în Filipine, ultima etapă a turneului său asiatic

131
Donald Trump  a sosit în Filipine, ultima etapă  a turneului  său asiatic - donald-1510493938.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a sosit, ieri, în Filipine, unde va participa la un summit regional în ultima etapă a turneului său asiatic, relatează AFP.

Sosit din Vietnam, Trump va asista în Filipine la summitul Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) și va avea convorbiri cu președintele filipinez, foarte controversatul Rodrigo Duterte.

Relațiile dintre Washington și Manila, doi aliați în baza unui acord de apărare, s-au deteriorat considerabil după alegerea lui Duterte, în 2016, în funcția de președinte.

În cauză este sângerosul său război împotriva drogurilor, soldat cu mii de victime și care a fost criticat de către fostul președinte american Barack Obama.

Începuturile președinției lui Duterte au fost marcate și de o reorientare a diplomației filipineze către China, în detrimentul aliatului său american tradițional.

Tensiunile s-au mai atenuat odată cu alegerea lui Trump, care a salutat, într-o conversație telefonică cu Duterte, la sfârșitul lui aprilie, "eforturile incredibile" ale președintelui filipinez în problema drogurilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3323 secunde