Doliu național în Afganistan după atentatul de la Kabul

135
Doliu național  în Afganistan  după atentatul  de la Kabul - doliunationalinafganistan-1517151645.jpg

Articole recomandate

 În Afaganistan a fost, ieri, doliu național, după ce Guvernul de la Kabul a dat un decret în acest sens, la o zi după atentatul cu ambulanță-capcană din capitala afgană soldat cu 95 de morți și 191 de răniți, potrivit celui mai recent bilanț, relatează dpa.

Drapelul afgan a fost coborât în bernă în întreaga țară și la misiunile diplomatice din străinătate, potrivit unui ordin prezidențial.

Nivelul de alertă rămâne la cel mai înalt nivel la Kabul după atentatul comis sâmbătă în apropierea pieței Sidarat și în fața spitalului Jamhuriat, într-o zonă cu mai multe clădiri guvernamentale. Atacatorul a folosit o ambulanță încărcată cu explozivi pentru a pătrunde în zonă, care este închisă pentru autovehicule. Atentatul a fost revendicat de talibani.

Președinția afgană a denunțat, într-un comunicat, "o crimă împotriva umanității".

Potrivit ultimului bilanț publicat de Ministerul Sănătății, 95 de persoane au fost ucise și 191 au fost rănite (față de 158 anunțate anterior), a declarat pentru presă Waheed Majrooh, purtătorul de cuvânt al ministerului.

"Printre răniți se numără 182 de bărbați și nouă femei", a spus el, adăugând că spitalul Jamhuriat, care se află în apropierea locului atentatului, a suferit pagube importante, însă continuă să trateze pacienți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.338 secunde