Dispută germano-austriacă pe tema unei soluții la nivelul UE privind criza migranților

132
Dispută germano-austriacă pe tema unei soluții la nivelul UE privind criza migranților - disputa-1563104572.jpg

Articole recomandate

Ministrul de Externe german, Heiko Maas, a făcut apel la formarea unei "coaliții a celor cu voință" pentru a distribui în întreaga Europă migranții salvați din Marea Mediterană - inițiativă dezavuată imediat și fără drept de apel de fostul cancelar austriac Sebastian Kurz, transmite DPA.

Kurz, al cărui Partid al Poporului, conservator, este creditat cu prima șansă la câștigarea alegerilor legislative din Austria din septembrie, a declarat că politica comună a Europei privind refugiații s-a dovedit un eșec și a spus că toți migranții salvați din Marea Mediterană ar trebui trimiși înapoi în țările de origine.

"Distribuirea migranților în Europa a dat greș. Discutăm din nou idei din 2015 care și-au dovedit de mult inutilitatea", a insistat, sâmbătă, Kurz.

Într-un interviu difuzat, sâmbătă dimineața, de grupul media german RND, Maas făcuse apel la formarea unei noi alianțe și spusese că țările dornice să preia refugiați trebuie să treacă de la vorbe la fapte după o serie de confruntări în ultimele săptămâni între navele de salvare și autoritățile italiene în porturi de la Marea Mediterană.

Kurz a avut însă o opinie contrară, făcând apel la liderii UE să nu-i mai încurajeze pe migranți să-și pună viețile în pericol, obligându-i să revină în țările de origine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3825 secunde