Diplomații ruși expulzați din Moldova ar fi recrutat luptători

143
Diplomații ruși expulzați din Moldova ar fi recrutat luptători - chisinev16210600-1497370935.jpg

Articole recomandate

Reprezentanți ai serviciilor de informații moldovene susțin că cinci diplomați ruși expulzați din Republica Moldova luna trecută erau agenți care recrutau luptători pentru insurgența susținută de Moscova în Ucraina, susțin două surse diplomatice și una guvernamentală, potrivit Reuters, citat de Realitatea Tv.


Moldova a expulzat diplomații în 29 mai.


Decizia nu a fost explicată, premierul Pavel Filip spunând doar că guvernul său a avut " motive bune". Potrivit surselor, care sunt familiarizate cu acest caz, cei cinci au fost eliminați din cauza presupuselor lor activități de ofițeri sub acoperire, în colaborare cu agenția de informații militare rusești, GRU.


Ei au spus că oficialii moldoveni credeau că rușii recrutează luptători din Găgăuzia, o regiune autonomă sudică ce găzduiește o populațe etnică turcică pro-rusă, care se opune unei integrări mai strânse cu Uniunea Europeană.


Sursa provenind din guvernul moldovean și sursele diplomatice de la Chișinău au vorbit cu condiția anonimatului având în vedere sensibilitatea acestei probleme. Nu au menționat cum se presupune că rușii au recrutat luptătorii, câți au fost recrutați sau motivul recrutării lor.


Ministrul adjunct de externe al Rusiei, Grigory Karasin, a descris acuzațiile drept "bârfe inutile", spunând că nu au fost susținute de dovezi.


"Cineva încearcă în mod deliberat să genereze un val de propagandă. Oamenii (diplomații) și-au îndeplinit îndatoririle oficiale în scris", a declarat Karasin, citat de agenția de știri RIA.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4936 secunde