Dialog Macron - Zelenski, înainte de summitul din septembrie

176
Dialog Macron - Zelenski, înainte de summitul din septembrie - dialog-1567204928.jpg

Articole recomandate

Președintele francez, Emmanuel Macron, a discutat, joi, telefonic cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a pregăti summitul prevăzut în septembrie privind Ucraina, împreună cu Rusia și Germania, a făcut cunoscut Palatul Elysee, transmite AFP. 


Emmanuel Macron l-a felicitat pe președintele Ucrainei pentru sprijinul acordat de Rada, parlamentul de la Kiev, noului premier Oleksii Goncearuk și guvernului acestuia. 


În vederea summitului asupra Ucrainei alături de Angela Merkel și Vladimir Putin, convenit cu președintele rus la jumătatea lui august, șeful statului francez "a reamintit dorința de a se obține progrese rapide în ce privește măsurile de securitate și politice necesare pentru rezolvarea conflictului din estul Ucrainei". 


Cei doi președinți au decis ca echipele lor să rămână în strâns contact în următoarele săptămâni pentru a pregăti această conferință. 


Franța speră că în cursul acestui summit Rusia se va angaja ferm să facă uz de influența sa asupra separatiștilor proruși din Donbas pentru a face să revină pacea în regiune pe baza acordului de la Minsk. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0268 secunde