Dezvăluiri incendiare! Angela Merkel și secretarul general al ONU, interceptați de americani

191
Dezvăluiri incendiare! Angela Merkel și secretarul general  al ONU, interceptați de americani - interceptarimerkelsibankimoon-1456233410.jpg

Articole recomandate

Conform celor mai recente dezvăluiri făcute de site-ul WikiLeaks, Agenția de Securitate Națională a SUA ar fi ascultat convorbiri telefonice ale cancelarului german Angela Merkel cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, în anul 2008.

Într-o discuție interceptată de către NSA, Ban Ki-moon saluta eforturile Angelei Merkel în lupta împotriva schimbărilor climatice și de a-i aduce și pe alți lideri UE pe această direcție. În acest sens, el spunea că fără eforturi susținute ale UE ar fi dificil pentru ONU să obțină un angajament în cadrul conferinței de la Poznan, Polonia, potrivit Agerpres.

În același timp, secretarul general al ONU își exprima optimismul că alegerea lui Barack Obama pentru un al doilea mandat la conducerea SUA reprezintă o oportunitate de a obține o implicare mai mare a SUA în negocierile privind schimbările climatice.

Mass-media germane relataseră, anul trecut, că NSA a interceptat timp de decenii biroul cancelarului german, inclusiv pe predecesorii Angelei Merkel, conform unor documente publicate de WikiLeaks.

"Am arătat modul în care secretarul general al ONU, care în discuții private încerca să salveze planeta de schimbările climatice, era ascultat de către o țară în intenția de a proteja cele mai mari companii de petrol ale sale", a declarat fondatorul WikiLeaks, Julian Assange. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6566 secunde