Deutsche Bank, vizată de o anchetă privind spălarea de bani în SUA

225
Deutsche Bank, vizată de o anchetă privind spălarea de bani în SUA - banca-1345387568.jpg

Articole recomandate

Autoritățile judiciare americane au deschis o anchetă împotriva Deutsche Bank și altor instituții bancare de anvergură mondială, care ar fi transferat miliarde de dolari în numele Iranului, Sudanului și altor state supuse sancțiunilor, relatează "New York Times"

Ancheta nu este decât la început, au precizat autoritățile pentru cotidianul american, adăugând că nu există deocamdată suspiciuni că Deutsche Bank ar fi transferat bani în numele unor clienți iranieni prin intermediul unor operațiuni în SUA, după 2008.

Un purtător de cuvânt al băncii, contactat de AFP, nu a dorit să comenteze informațiile. El s-a mulțumit doar a indica faptul că, în 2007, banca a decis "să nu se angajeze în noi tranzacții cu instituții din țări precum Iran, Siria, Sudan și Coreea de Nord și să pună capăt schimburilor existente în măsura în care acest lucru era posibil din punct de vedere legal".

Ancheta asupra Deutsche Bank se înscrie într-o serie de investigații derulate din 2009 asupra unor instituții financiare, sugerând că acestea au transferat deseori bani pentru bănci și companii iraniene, profitând de o lacună din SUA, care a luat sfârșit în 2008, notează "New York Times".

Conform publicației, procurorii americani s-au ocupat, de asemenea, de un acord de la 14 august privind plata a 340 de milioane de dolari de către banca londoneză Standard Chartered către statul New York. Acordul amiabil sugerează că autoritățile americane sunt divizate sau nu se coordonează. Înțelegerea descuraja băncile și autoritățile de reglementare străine să coopereze cu Washingtonul.

Pentru moment, ancheta privind Standard Chartered, bancă suspectată de tranzacții ilegale în favoarea Iranului, nu a permis totuși identificarea niciunui transfer de bani destinat teroriștilor, cartelurilor drogurilor, unor persoane sau companii din țări supuse sancțiunilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 13 August 2012
Stire din Actual : Cutremur devastator în Iran
Pagina a fost generata in 0.5931 secunde