DETALII de GROAZĂ în cazul brancardierului care își ucidea pacienții: sunt anchetate 50 de decese suspecte

1026
DETALII de GROAZĂ în cazul brancardierului care își ucidea pacienții: sunt anchetate 50 de decese suspecte - bramc-1514036966.jpg

Articole recomandate

Într-un oraș din Sicilia, ambulanța nu salva oameni, ci îi arunca în ghearele morții. O anchetă jurnalistică a scos la iveală o înspăimântătoare rețetă de profit a unor mafioți din Sicilia. Luau bolnavii în stadiu terminal din spital și îi ucideau în ambulanță, în drum spre casă. Făceau bani livrând cadavrele firmelor de pompe funebre. Cel puțin trei oameni au fost omorâți astfel, dar cifra reală a victimelor ar putea fi de ordinul zecilor, se tem anchetatorii.

Totul începea pe holurile spitalelor din Biancavilla, în Catania. Ținta mafioților erau bolnavii aflați pe patul de moarte. Așteptau ca medicii să îi externeze pe muribunzi și își ofereau serviciile.

Discuție cu un angajat al spitalului:

- Uite, aici este numărul. Încearcă să-i suni, sunt doar ei.

- Mă scuzați, dar pentru transportul pacienților acasă?

- Este o ambulanță.

- Dar sunt singurii care fac asta?

- Da, uite acolo numărul.

Numai că, pe drum, pacienții mureau. O vreme, nimeni nu și-a pus problema că la mijloc ar fi fost ceva necurat.

"În ambulanța asta se întâmplau de toate. Lucruri oribile. Erau ucise persoane prin introducerea de aer în vene, așa aerul ajungea direct la inimă și persoana respectivă murea de embolie. Fiind deja în agonie ei se gândeau că oricum pacienții nu suferă", a spus un mafiot devenit informator.

Echipajul ambulanței se oferea, sub pretextul dorinței de a ajuta rapid familia îndurerată, să se ocupe de organizarea înmormântării.

"Ei lucrau împreună cu agențiile de pompe funebre, sunau firmele pentru a recomanda decedații. Cine dădea mai mult avea înmormântarea garantată. Care dădea 200 euro, care 300 și tot așa", a mai spus mafiotul sub anonimat.

Procurorii italieni au primit toate informațiile de la jurnaliști și au arestat deja o persoană, iar alte două sunt cercetate. Cel puțin trei decese sunt puse pe seama grupării. Alte 50 de cazuri de morți suspecte sunt analizate.

SURSA: digi24.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4876 secunde