Despăgubiri imense pentru un bărbat căruia i-au crescut sânii în urma folosirii unui medicament

348
Despăgubiri imense pentru un bărbat căruia i-au crescut sânii în urma folosirii unui medicament - risperdalrisperidon02895400-1570609260.jpg

Articole recomandate

Johnson & Johnson (J&J) trebuie să plătească despăgubiri punitive de 8 miliarde de dolari unui bărbat tânăr căruia i-au crescut sânii în urma folosirii medicamentului antipsihotic Risperdal, pentru că nu l-a avertizat în privința efectelor secundare, a decis un juriu din Philadelphia, transmite Reuters.


Inițial, bărbatul obținuse despăgubiri de 680.000 de dolari în acest caz.

Verdictul dat de juriu în favoarea lui Nicholas Murray este primul într-o serie de mii de cazuri privind acordarea de despăgubiri legate de medicamentul Risperdal care așteaptă să fie judecate.

J&J a replicat că suma "este cu mult disproporționată comparativ cu despăgubirile atribuite inițial în acest caz, iar compania este încrezătoare că verdictul poate fi întors. Compania a adăugat că juriului nu i s-a permis să audieze dovezile referitoare la beneficiile medicamentului Risperdal.

Profesorul Carl Tobias, de la University of Richmond School of Law, a spus că se așteaptă ca daunele punitive să fie reduse la apel, citând o decizie a Curții Supreme a Statelor Unite care a constatat că "puține sume care au o diferență de peste 10% între despăgubirile punitive și compensatorii, într-o măsură semnificativă, vor aduce un beneficiu procesului".

Tobias a arătat că verdictul trebuie să dea un mesaj.

"Dacă un comportament este suficient de revoltător, un juriu va acorda o sumă mare și va lăsa avocații și judecătorii să rezolve problema", a spus acesta.

Tobias a adăugat că verdictul ar putea fi un semn că J&J va avea de plătit alte despăgubiri mari în celelalte cazuri referitoare la Risperdal.

Murray, ca și alți reclamanți în litigiul colectiv legat de Risperdal, acuză că i-au crescut sânii după ce i s-a prescris medicamentul în timp ce era minor.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite a aprobat medicamentul la sfârșitul anului 1993, pentru tratarea schizofreniei și episoadelor de manii bipolare la adulți.

Reclamanții afirmă că J&J nu i-a avertizat de riscul creșterii sânilor la bărbați din cauza administrării Risperdal și că producătorul farmaceutic a comercializat medicamentul pentru copii, deși nu era aprobat în acest sens.

În 2015, un juriu i-a acordat lui Murray 1,75 de milioane de dolari, considerând că J&J a dat dovadă de neglijență pentru că nu a avertizat că există riscul de ginecomastie (creșterea volumului sânilor la bărbați). O curte de apel a meținut verdictul în februarie 2018, dar a redus suma la 680.000 de dolari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2543 secunde