Descoperire șocantă! Peste 350 de cadavre, arse și aruncate într-o groapă

223
1
Descoperire șocantă! Peste 350 de cadavre, arse și aruncate într-o groapă - nigeriaviolence43157800-1461391815.jpg

Articole recomandate

Armata nigeriană a împușcat sau a ars de vii peste 350 de civili și apoi le-a aruncat cadavrele într-o groapă, în urma unei confruntări care a avut loc în nordul țării în luna decembrie, informează publicația The Guardian, citând un raport al Amnesty International.


Potrivit raportui elaborat de organizația Amnesty International, care include mărturii și imagini surprinse din satelit în care poate fi văzut un posibil mormânt comun, armata nigeriană a atacat ilegal membri ai Mișcării Islamice (IMN) și apoi a încercat să ascundă aceste crime, scrie realitatea.net

În perioada 12-14 decembrie 2015, peste 350 de bărbați, femei și copii aparținând sectei Shia au fost uciși în orașul Zaria din statul Kaduna.

Violențele au izbucnit după ce susținătorii IMN - unii dintre ei fiind înarmați cu bâte și cuțite - au refuzat să permită unui convoi al armatei să traverseze o șosea situată în apropiere de sediul mișcării.

Armata a susținut că vehiculul în care se afla șeful forțelor de apărare nigeriene, generalul Tukur Buratai, a fost atacat cu o bombă cu petrol, iar convoiul a luat foc. Membrii IMN au negat aceste acuzații.

În urma incidentului, armata ar fi înconjurat zona în care s-au adunat membrii IMN și a început să tragă focuri de armă asupra lor.

"Eram în uniforme școlare. Prietena mea a fost împușcată în frunte. Am vrut să o ducem într-un loc unde erau tratați cei răniți, dar înainte să ajungem acolo, ea deja murise", a spus o elevă pe nume Zainab, în vârstă de 16 ani.

Martorii au descris că au fost atacate două clădiri ale complexului rezidențial al liderului IMN, Ibrahim Zakzaky, spunând că soldații au țintit o clinică improvizată și o morgă.

Un alt martor a spus că a văzut soldați dând foc la clinică mai târziu, în aceeași zi.

"Cei care erau grav răniți și care nu puteau ieși de acolo au fost arși de vii", a spus acesta.

Potrivit raportului, armata a distrus apoi zona, a curățat urmele de sânge și a adunat cartușele folosite. "Un morman de cadavre" au fost duse la morga de la spitalul universitar Ahmadu Bello, care fost ulterior închis timp de două zile.

Potrivit unor informații, trupurile au fost apoi transportate într-un camion si îngropate.



Comentează știrea

mFxgWjbvQPjeEEm
6 decembrie 2016
nveqwmefIj

U6xZ4a qzzyfuibfutm, [url=http://yiwequzvdokt.com/]yiwequzvdokt[/url], [link=http://dqwdnbstsmlx.com/]dqwdnbstsmlx[/link], http://mfbnfxgwjhkp.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5978 secunde