Descoperire șocantă după stingerea vulcanului din Guatemala

363
Descoperire șocantă după stingerea vulcanului din Guatemala - vulcanguatemala-1528181012.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 62 de persoane și-au pierdut viața în erupția, duminică, a Vulcanului de foc în Guatemala, au indicat luni seara autoritățile după descoperirea de către echipele de salvare a numeroase corpuri calcinate, informează AFP.


Erupția a afectat în special comune rurale apropiate de vulcan și orașul Antigua, cel mai important sit turistic din Guatemala.

Erupția vulcanului, înalt de 3.763 m și situat la 35 km sud-vest de capitala Guatemalei, a determinat totodată evacuarea de urgență a peste 4.500 de persoane din satele situate la poalele vulcanului, care a proiectat lavă și cenușă pe o vastă suprafață, provocând panică printre localnici.

"Institutul național medico-legal (Inacif) a primit 62 de cadavre", a anunțat luni seara Fanuel Garcia, director al acestui organism care participă la identificarea victimelor, precizând că bilanțul ar putea să crească pe măsura căutărilor.

"Există dispăruți, dar nu se știe câți", a declarat la rândul său Sergio Cabanas, de la Agenția de gestionare a catastrofelor din Guatemala. Un bilanț precedent consemna 33 de morți și 46 de răniți.

Potrivit lui David de Leonid, purtător de cuvânt al Coordonării naționale pentru gestionarea catastrofelor (Conred), căutarea eventualilor supraviețuitori - suspendată noaptea trecută din motive de securitate - continuă în zona cea mai afectată, unde acționează polițiști, militari și membri ai Crucii Roșii.

La San Miguel Los Lotes, cătun distrus de erupție, un jurnalist de la AFP a putut observa luni dimineața un peisaj dezolant, în care se amestecau ruinele căsuțelor și corpuri înnegrite de oameni și animale domestice, zăcând între noroi și cenușa încă fumegândă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5558 secunde