DESCOPERIRE ISTORICĂ! O grotă uriașă a fost găsită pe Lună

671
DESCOPERIRE ISTORICĂ! O grotă uriașă a fost găsită pe Lună - descoperireistoricajaponeziiauga-1508419190.jpg

Articole recomandate

Cercetători ai Agenției japoneze de explorare spațială (JAXA) au reperat o uriașă grotă subterană de 50 de km lungime sub scoarța Lunii care, în opinia lor, ar putea servi într-o bună zi drept adăpost pentru o bază spațială, relatează joi AFP.


Date luate de sonda japoneză de observație lunară SELENE au confirmat existența acestei grote care se presupune că este un fost tunel de lavă vulcanică vechi de 3,5 miliarde de ani, cu o lățime de 100 de metri și o lungime de 50 km.

"Ne gândeam că astfel de locuri există (...), dar până acum nu fusese confirmat acest lucru", a declarat pentru AFP Junichi Haruyama, cercetător la Jaxa.

Situat sub zona colinelor Marius, acest uriaș tunel i-ar putea proteja pe astronauți de variațiile puternice ale temperaturii și de radiațiile periculoase la care ar fi expuși pe suprafața lunară, a precizat Junichi Haruyama.

"Încă nu nu am văzut interiorul grotei, prin urmare explorarea ei va furniza nenumărate detalii", a adăugat el.

Japonia a anunțat în iunie că intenționează să trimită un astronaut pe Lună în jurul anului 2030. Va fi o premieră pentru această țară ai cărei astronauți s-au limitat până acum la sejururi pe Stația Spațială Internațională (ISS).

Proiectul constă inițial în participarea la o misiune a NASA, vizând construirea unei stații spațiale pe orbita din jurul Lunii în anul 2025.

SUA vor să se întoarcă pe Lună în cadrul unui program pe termen mai lung vizând trimiterea de astronauți pe Marte în jurul anului 2030, cu concursul altor agenții spațiale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7046 secunde