Deputații europeni îngrijorați de drepturile cetățenilor după Brexit

243
Deputații europeni îngrijorați de drepturile cetățenilor după Brexit - deputatii-1579214710.jpg

Articole recomandate

Deputații europeni își exprimă îngrijorarea față de aplicarea sistemului de înregistrare a cetățenilor UE în vederea obținerii statutului de ședere în Regatul Unit, într-o rezoluție adoptată miercuri referitoare la libera circulație și limitarea impactului Brexitului asupra cetățenilor europeni și britanici.


Rezoluția a fost dezbătută marți și adoptată miercuri cu 610 voturi pentru, 29 împotrivă și 68 de abțineri, conform Agerpres. 
În document, deputații analizează situația drepturilor cetățenilor în contextul Brexit și subliniază faptul că aprobarea Acordului de retragere va ține cont de "experiența dobândită și de garanțiile oferite" în ceea ce privește protecția drepturilor.


Parlamentul European, reunit în plen la Strasbourg, își exprimă îngrijorarea în special cu privire la procesul de solicitare a înregistrării cetățenilor UE în vederea obținerii noului statut de ședere în Regatul Unit76 .


Conform prevederilor Acordului de retragere protejează drepturile cetățenilor europeni din Regatul Unit și ale celor britanici din țările UE, toate drepturile de securitate socială în conformitate cu legislația UE vor fi menținute, iar drepturile cetățenilor vor fi garantate pe toată durata vieții acestora. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3842 secunde