DEMISIE LA NIVEL ÎNALT! "Este posibilă organizarea de noi alegeri"

112
DEMISIE LA NIVEL ÎNALT!

Articole recomandate

Ministrul israelian al Apărării Avigdor Lieberman demisionează și îndeamnă la organizarea unor alegeri anticipate, în urma unui armistițiu indirect în Fâșia Gaza încheiat între Israel și grupări palestiniene.

Ministrul israelian al Apărării Avigdor Lieberman și-a anunțat miercuri demisia din Guvernul lui Benjamin Netanyahu, la o zi după un acord indirect încheiat de Israel cu grupări palestiniene cu privire la un armistițiu în Fâșia Gaza, relatează AFP, citată de news.ro.

Lieberman a îndemnat la organizarea unor alegeri anticipate, făcând să planeze incertitudinea asupra viitorului Guvernului, aflat la putere din 2015, considerat cel mai de dreapta Executiv din istoria Israelului.

Ministrul ultranaționalist a denunțat, în fața presei, acest armistițiu drept o "capitulare în fața teorismului".

"Statul cumpără liniștea, pe termen scurt, cu prețul unor pagube grave pe termen lung la nivelul securității naționale", a declarat el, potrivit news.ro.

Lieberman a crtiicat, de asemenea, decizia Guvernului de a permite transferul unui ajutor din partea Qatarului către Fâșia gaza, destinat în principal plății salariilor funcționarilor mișcării islamiste palestiniene Hamas.

"Trebuie să ne înțelegem asupra unei date a alegerilor cât mai rapid posibil", a spus el, în contextul în care actuala legislatură se încheie în noiembrie 2019.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8812 secunde