€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

DEMISIE LA NIVEL ÎNALT! "Este posibilă organizarea de noi alegeri"

Ştire online publicată Miercuri, 14 Noiembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Ministrul israelian al Apărării Avigdor Lieberman demisionează și îndeamnă la organizarea unor alegeri anticipate, în urma unui armistițiu indirect în Fâșia Gaza încheiat între Israel și grupări palestiniene.

Ministrul israelian al Apărării Avigdor Lieberman și-a anunțat miercuri demisia din Guvernul lui Benjamin Netanyahu, la o zi după un acord indirect încheiat de Israel cu grupări palestiniene cu privire la un armistițiu în Fâșia Gaza, relatează AFP, citată de news.ro.

Lieberman a îndemnat la organizarea unor alegeri anticipate, făcând să planeze incertitudinea asupra viitorului Guvernului, aflat la putere din 2015, considerat cel mai de dreapta Executiv din istoria Israelului.

Ministrul ultranaționalist a denunțat, în fața presei, acest armistițiu drept o ”capitulare în fața teorismului”.

”Statul cumpără liniștea, pe termen scurt, cu prețul unor pagube grave pe termen lung la nivelul securității naționale”, a declarat el, potrivit news.ro.

Lieberman a crtiicat, de asemenea, decizia Guvernului de a permite transferul unui ajutor din partea Qatarului către Fâșia gaza, destinat în principal plății salariilor funcționarilor mișcării islamiste palestiniene Hamas.

”Trebuie să ne înțelegem asupra unei date a alegerilor cât mai rapid posibil”, a spus el, în contextul în care actuala legislatură se încheie în noiembrie 2019.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.0302 secunde