DEMISIE LA NIVEL ÎNALT, după moartea unei militante anticorupție, în urma unui atac cu acid

204
DEMISIE LA NIVEL ÎNALT, după moartea unei militante anticorupție, în urma unui atac cu acid - oactivistanticorupiedinucrainarn-1541511017.jpg

Articole recomandate

Procurorul general al Ucrainei, Iuri Luțenko, și-a depus demisia după moartea unei militante anticorupție în urma unui atac cu acid, relatează AFP.

'Voi prezenta astăzi o cerere de demisie președintelui' pentru a arăta că 'nimeni nu se agață de putere', a declarat procurorul general Iuri Luțenko în fața deputaților, cerându-le să 'examineze această chestiune' în cursul acestei săptămâni.

Potrivit legii ucrainene, procurorul general își prezintă demisia șefului statului, care o înaintează apoi Parlamentului spre aprobare. Președintele Petro Poroșenko nu a anunțat nimic în legătură cu intențiile sale.

Iuri Luțenko, în funcție din 2016, a calificat drept o 'campanie de comunicare' acuzațiile împotriva puterii care s-au intensificat după decesul Katerinei Gandziuk, 33 de ani, aceasta numărându-se printre câțiva zeci de militanți ucraineni agresați în ultimele luni.

Societatea civilă și politicieni acuză autoritățile că încurajează astfel de atacuri nefăcând nimic pentru a-i pedepsi pe făptași.

Militantă și consilieră a primarului din Herson (sud), Katerina Gandziuk, a denunțat corupția în cadrul filialei regionale a Ministerului de Interne ucrainean și a fost atacată la sfârșitul lunii iulie, când un necunoscut a aruncat asupra ei aproape un litru de acid sulfuric.

Ea a fost spitalizată în stare "gravă", cu arsuri pe mai mult de 30% din suprafața corpului său.

Potrivit vesti.ukr, Katerina Gandziuk a decedat în urma unui cheag de sânge, după o serie de intervenții chirurgicale la care a fost supusă în urma atacului.

Moartea sa a creat un șoc în Ucraina și printre partenerii occidentali ai Kievului. Uniunea Europeană și Statele Unite au cerut autorităților ucrainene să pună capăt atacurilor împotriva societății civile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3665 secunde