DEMISIE BOMBĂ ÎN REPUBLICA MOLDOVA, în urma unor interceptări telefonice

161
DEMISIE BOMBĂ ÎN REPUBLICA MOLDOVA, în urma unor interceptări telefonice - alexandrutanase112451200-1520771489.jpg

Articole recomandate

Ministrul moldovean al Justiției, Alexandru Tănase, a demisionat, duminică, în urma unor interceptări telefonice apărute în presă privind o discuție între Tănase și omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat ulterior în dosarul fraudelor din sistemul bancar moldovenesc, relatează site-ul Unimedia.


"Am acceptat demnitatea de ministru al Justiției pentru a promova reforme pe domeniul justiției, fiind conștient de complexitatea și dificultatea acestora. Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activități politice, cu atât mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni țintă electorală. Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcție de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar și de motive lipsite de pertinență, orice inițiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluție în situația creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcția de ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică", a transmis Alexandru Tănase prin intermediul contului de Facebook.

Alexandru Tănase renunță la funcția de ministru al Justiției la două luni după ce a fost instalat. Tănase a depus jurământul de învestire la 10 martie 2018, succedându-l pe Vladimir Cebotari.

Recent, presa de la Chișinău a publicat o presupusă interceptare telefonică a unei discuții din anul 2015 între Alexandru Tănase, pe atunci președintele Curții Constituționale, și fostul deputat și bancher Veaceslav Platon. Pe un ton prietenesc, în limba rusă, cei doi au vorbit despre anumite hotărâri ale Curții Constituționale legate de sistemul bancar și noile legi care oferă mai multă imunitate Băncii Naționale, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4885 secunde