Demisie a premierului din Kosovo, acuzat de crime de război

Duminică, 21 Iulie 2019, 14:36
102
Prim-ministrul din Kosovo, Ramush Haradinaj, fost comandant al gherilei kosovare UCK în timpul conflictului din 1998-1999, a demisionat, vineri, după ce a fost citat de justiția internațională în calitate de suspect, relatează AFP.

"Am primit o citație de la tribunalul special în calitate de suspect și aveam posibilitatea de a merge acolo în calitatea mea de prim-ministru sau în calitate de simplu cetățean. Am ales a doua opțiune", a declarat Ramush Haradinaj.

Tribunalul special internațional, a cărui creare a fost susținută de Uniunea Europeană, a fost înființat în 2015 și are drept misiune să elucideze crimele prezumate comise de gherila albaneză în principal împotriva sârbilor, romilor și opozanților albanezi ai UCK în timpul și după conflictul din Kosovo din 1998-1999.

"Responsabilitatea revine acum președintelui să organizeze consultări pentru a stabili data alegerilor. Mă voi propune din nou poporului la aceste alegeri pentru a obține încrederea lui. Nu sunt acuzat, voi fi interogat", a declarat el după o reuniune a guvernului. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3448 secunde