Declarații în contradictoriu, între Madrid și Barcelona, după atentatul de pe Las Ramblas

218
Declarații în contradictoriu, între Madrid și Barcelona, după atentatul de pe Las Ramblas - discutii-1503227733.jpg

Articole recomandate

Celula jihadistă formată din 12 autori ai atentatelor de la Barcelona și Cambrils a fost destructurată, a declarat, sâmbătă, ministrul de Interne al Spaniei, în timp ce un alt suspect, Younes Abouyaaqoub, este căutat în continuare de poliție. Anunțul a displăcut Barcelonei, unde poliția catalană a subliniat că ea este cea care conduce ancheta, informează agenția AFP, consultată de Agerpres.

"Gruparea a fost destructurată", a declarat ministrul de Interne Juan Ignacio Zoido, în cadrul unei conferințe de presă. În acest stadiu, patru suspecți sunt în continuare arestați, cinci au fost lichidați la Cambrils și alți trei au fost identificați, printre care Younes Abouyaaqoub. Alți doi este posibil să fi murit în explozia de la Alcanar.

"Putem spune, practic, că celula este total destructurată la Barcelona, deoarece persoane au fost lichidate, persoane au fost arestate și identificări au fost rapid realizate și alte căutări sunt în curs despre care nu putem vorbi în acest moment. Putem spune că celula a fost destructurată", a reiterat ministrul.

"Cred că lovitura adusă celulei la Cambrils este importantă pentru destructurarea organizației, însă mai sunt desigur lucruri de făcut", a replicat șeful departamentului de interne al Cataloniei, Joaquim Forn.

La rândul său, poliția catalană a explicat că "o persoană este dată în continuare în urmărire", fără a preciza dacă este vorba sau nu de șoferul camionetei din Las Ramblas.

"Nu putem considera ancheta, dusă de Mossos D’Esquadra (n.r. - poliția catalană), finalizată, atât timp cât nu am localizat sau arestat persoanele pe care le considerăm făcând parte din această celulă teroristă", a subliniat Forn.

v v v

Bilanțul victimelor celor două atentate produse, joi, în Spania, ambele comise cu vehicule care au intrat în plină viteză în mulțimi de oameni, a crescut la 14 morți, a anunțat direcția generală a protecției civile din Catalonia. Numărul răniților este de peste 100, iar victimele, morți și răniți, sunt de 35 de naționalități. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.493 secunde