Declarația finală a G20, la summitul de la Buenos Aires

233
Declarația finală  a G20, la summitul de la Buenos Aires - declaratia-1543767138.jpg

Articole recomandate



Statele membre ale grupului G20 reunite în cadrul summitului de la Buenos Aires au reușit, sâmbătă, să adopte un comunicat comun, care reprezintă un compromis minimal în privința comerțului și confirmă poziția izolată a SUA în ceea ce privește schimbarea climatică, relatează AFP. 
Liderii principalelor economii mondiale "observă problemele comerciale actuale", dar se abțin de la orice condamnare a protecționismului în acest document negociat până în ultima clipă și care a fost făcut public de Argentina, țara gazdă. 
"SUA, care sunt economia cea mai deschisă din lume, nu acceptă să fie închise într-o cutie", a declarat gazda summitului, președintele Mauricio Macri, întrebat în cadrul unei conferințe de presă despre absența cuvântului "protecționism" în textul final. 
Liderii G20 subliniază, de asemenea, că sistemul comercial multilateral "își ratează obiectivele" și "susțin reforma necesară a Organizației Mondiale a Comerțului", pe fondul înmulțirii de către SUA a confruntărilor cu partenerii lor comerciali. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4337 secunde