€ 4.7581
£ 5.5051
$ 4.2739

Mai multe ştiri online:

Decizie istorică în Grecia. Mii de preoți, scoși de pe statele de salarii plătite de stat

Ştire online publicată Joi, 08 Noiembrie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Guvernul din Grecia și Biserica Ortodoxă din aceeași țară au decis să scoată 10.000 de preoți și personal auxiliar de pe statele de salarii plătite de stat. Înțelegerea ar putea deschide calea unei separări mai clare între Biserică și stat.

Biserica Ortodoxă din Grecia a jucat, timp de câteva sute de ani, un rol important în dezvoltarea țării, iar ortodoxia este considerată religia oficială în Constituție. Mulți greci susțin că identitatea națională este strâns legată de religie.

Potrivit acordului încheiat între șeful executivului, Alexis Tsipras, și Arhiepiscopul Ieronimos, șeful Bisericii Ortodoxe din Grecia, statul va transfera în viitor o sumă anuală către un fond special al Bisericii. Banii vor fi destinați plății salariilor preoților, scrie economica.net.

Decizia vine după ce creditorii Greciei au cerut guvernului de la Atena să reducă numărul angajaților la stat și să vândă active. Până la acest acord, preoții erau plătiți în totalitate de stat, precum în cazul funcționarilor publici.

Se estimează că salariile preoților, plătite anual de guvern, se ridică la aproximativ 200 de milioane de euro.

Totuși, acordul mai trebuie să fie aprobat de cabinet, parlament și liderii bisericii.

Unii reprezentanți ai preoților au declarat că vor va rezista oricărei încercări de a li se retrage statutul de funcționari publici: „Ne vom strădui să asigurăm menținerea statutului actual”.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
vineri, 19 aprilie Foto : A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța 3782 vizite, 0 comentarii A murit unul dintre cei mai gospodari primari din judetul Constanța
Cultură-Educație
vineri, 19 aprilie Foto : "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni? 1254 vizite, 0 comentarii "Sunt prea multe și prea dese schimbările". Dar de buget nu vorbește nimeni?
Economie
vineri, 19 aprilie Foto : Shipping-ul internațional declară  război corupției din porturile lumii 1116 vizite, 0 comentarii Shipping-ul internațional declară război corupției din porturile lumii
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7612 secunde