Decizie favorabilă femeilor din Arabia Saudită

239
Decizie favorabilă femeilor din Arabia Saudită - deciziefavorabilafemeilearabiasa-1513522330.jpg

Articole recomandate

Femeile din Arabia Saudită vor putea să conducă motociclete și camioane începând cu iunie 2018, au clarificat autoritățile, la aproape trei luni după anunțul făcut de Riad că femeile vor putea șofa, relatează AFP.

În acest regat ultraconservator, femeile sunt supuse, totuși, unor restricții severe și trebuie să fie sub tutela unui bărbat din familia lor pentru a putea studia sau călători.

"Le vom permite femeilor să conducă motociclete și camioane", a dat asigurări Direcția Generală a Circulației, răspunzând mai multor întrebări privind decretul regal anunțat în septembrie, conform agenției oficiale de presă SPA.

Întrebate despre posibilitatea de a se face o distincție între femeile și bărbații care conduc, prin plăcuțe de înmatriculare diferite, autoritățile au precizat că "nu va exista nicio diferențiere".

În caz de infracțiuni sau de accidente grave, femeile-șofer vor fi, totuși, duse la un centru de poliție rezervat femeilor.

La sfârșitul lunii septembrie, comunitatea internațională a salutat decizia "istorică" a regatului saudit, singura țară din lume care interzicea până acum dreptul femeilor de a conduce mașini. Această măsură, cerută din 1990 de militante, unele dintre ele fiind chiar arestate pentru că au sfidat interdicția, urmează să intre în vigoare începând cu iunie 2018.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9438 secunde