Decizie bombă în Turcia: Alegerile municipale din Istanbul vor fi reluate

198
Decizie bombă în Turcia: Alegerile municipale din Istanbul vor fi reluate - turciaalegeri-1557170436.jpg

Articole recomandate

Consiliul suprem electoral (YSK) din Turcia a invalidat luni rezultatele alegerilor municipale de la Istanbul și a dispus ca acestea să fie reluate, după cum au solicitat partidul de la guvernare și președintele Recep Tayyip Erdogan, relatează dpa și AFP.

"Alegerile de la Istanbul vor fi reluate", și-a exprimat satisfacția pe Twitter reprezentantul Partidului justiției și dezvoltării (AKP) pe lângă YSK, Recep Ozel.

Pe 16 aprilie, formațiunea președintelui Recep Tayyip Erdogan, AKP a înaintat o "contestație extraordinară" la alegerile pentru primăria Istanbul, cerând anularea votului și reluarea alegerilor, invocând "nereguli" în votul de pe 31 martie.

O zi mai târziu, consiliul electoral provincial i-a înmânat lui Ekrem Imamoglu, candidatul principalului partid de opoziție, Partidul republican al poporului (CHP), certificatul oficial care atesta alegerea sa ca primar.

Deși AKP și-a proclamat victoria la nivel național în alegerile de la 31 martie, formațiunea a pierdut două scrutine cruciale din punct de vedere politic și psihologic, la Ankara și Istanbul, notează dpa, scrie agerpres.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9708 secunde