Președintele rus Vladimir Putin:

"Decizia lui Merkel de a permite intrarea a peste 1 milion de refugiați, o eroare esențială"

190

Articole recomandate

Decizia cancelarului german Angela Merkel de a permite intrarea în Germania a peste 1 milion de refugiați, majoritatea sirieni, începând din 2015, a fost o eroare esențială, a apreciat președintele rus Vladimir Putin, într-un interviu publicat, vineri, de Financial Times înaintea summitului G20 de la Osaka, informează agenția DPA, consultată de Agerpres. 


Vladimir Putin a spus că intervenția militară a Moscovei în războiul civil din Siria, conflict care a dus la milioane de persoane refugiate sau strămutate, a fost un succes. Șeful statului rus a argumentat că decizia respectivă a împiedicat revenirea a mii de militanți în Rusia și a contribuit la stabilitatea regională, evitându-se un "haos de tip Libia". 


Pe de altă parte, Vladimir Putin l-a caracterizat pe președintele american Donald Trump drept "o persoană talentată" și a spus că, deși planul liderului de la Casa Albă de construire a unui zid la frontiera cu Mexicul ar putea fi un pas prea mare, cel puțin Trump "caută o soluție" la problema migrației. 


În ceea ce o privește, Angela Merkel a apărut în formă înaintea unei întâlniri cu Donald Trump în marja summitului G20 de la Osaka, după ce, joi, la Berlin, a fost surprinsă tremurând puternic în timpul ceremoniei de numire a noului ministru al Justiției german, Christine Lambrecht, eveniment desfășurat la Berlin cu numai patru ore înaintea plecării spre Japonia. 
La 18 iunie, Angela Merkel a fost cuprinsă de tremur în timpul ceremoniei de primire a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, aflat într-o vizită în Germania. Ulterior, ea a explicat că nu se hidratase corespunzător în ziua respectivă, una caniculară. 


Înaintea întrevederii cu Donald Trump, șefa executivului german a menționat că discuția va aborda teme precum comerțul, investițiile germane în SUA, situația din Africa de Vest, combaterea terorismului și Iranul. 


Înaintea întâlnirii, Trump a numit-o pe Merkel un "mare prieten" al său. "Ea este o persoană fantastică, o femeie fantastică și sunt foarte bucuros să o am ca prietenă", a spus Donald Trump, care a salutat relațiile comerciale dintre Washington și Berlin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3705 secunde