Decizia luată de Noua Zeelandă după cumplitul atac terorist de la Christchurch

226
Decizia luată de Noua Zeelandă după cumplitul atac terorist de la Christchurch - odawztziywqwmgzmoddlytg2yzjlmduz-1552917108.jpg

Articole recomandate

Guvernul neozeelandez a luat decizia de principiu de a reforma legislația cu privire la controlul armelor de foc, după atacul armat la două moschei, vineri, la Christchurch, soldat cu 50 de moorți, a anunțat luni premierul Jacinda Ardern, relatează Reuters.


"Intenționez să prezint mai multe detalii despre aceste decizii presei și populației înaintea viitoarei reuniuni a Guvernului, lunea viitoare", a declarat premierul neozeelandez într-o conferință de presă.


"Acest lucru înseamnă, în definitiv, că, la zece zile după acest teribil act terorist, vom anunța reforme care, cred eu, vor consolida securitatea comunității noastre", a adăugat ea.

Cincizeci de persoane au fost ucise în atacul la două moschei de la Christchurch, vineri.

Presupusul autor al masacrului, Brenton Harrison Tarrant, un cetățean australian și activist de extremă dreapta, în vârstă de 28 de ani, a fost inculpat de crime și urmează să fie ținut în detenție până la compariția în Înalta Curte, la 5 aprilie.

Brenton Harrison Tarrant deținea un permis portarmă, a declarat sâmbătă premierul neozeelandez.


Cinci arme - inclusiv două puști semiautomate și două puști de vânătoare - au fost folosite în timpul atacului, a precizat ea.

Vârsta minimă la care se poate deține o armă de foc, în Noua Zelandă, este, în prezent, 16 ani, cu excepția armelor semiautomate, în cazul cărora pragul este 18 ani.

Măsurile cu privire la controlul armelor nu au mai fost modificate din 1992 - spre deosebire de Australia, unde toate armele semiautomate sunt inerzise, Noua Zeelandă autorizează deținerea acestui tip de armament, cu condiția să fie înregistrat.

Sursa: news.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4487 secunde