Deces în familia regală a Danemarcei. A murit prințul consort Henrik

173
Deces în familia regală a Danemarcei.  A murit prințul consort Henrik - decescasaregaladanemarca-1518613153.jpg

Articole recomandate

Prințul Henrik, soțul reginei Margareta a II-a a Danemarcei, a decedat, marți noaptea, la vârsta de 83 de ani, a anunțat Casa Regală daneză, într-un comunicat preluat de DPA.

Prințul suferea de o afecțiune pulmonară, pentru care a fost tratat din ianuarie la Rigshospitalet (spitalul regatului) din Copenhaga, de unde a fost externat când starea i s-a înrăutățit. El a murit în somn, la Palatul Fredensborg, la circa 40 de kilometri la nord de capitală, avându-i alături pe regină și pe cei doi fii.

Anul trecut se vehicula că medicii l-au diagnosticat cu demență pe Prințul Henrik, maladie care i-a afectat comportamentul și judecata.

Regina Margareta a II-a a Danemarcei și Prințul Henrik, de origine franceză, s-au căsătorit în 1967. Cei doi au doi băieți împreună: Frederic al Danemarcei și Prințul Joachim al Danemarcei.

Actuala regină a Danemarcei s-a născut pe 16 aprilie 1940, la Amalienborg, Copenhaga, Danemarca. Potrivit tradiției, soțul unei regine domnitoare nu primește titlul de rege, deoarece ar fi superior soției sale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3744 secunde