Debutul manevrelor militare comune Washington-Seul, în plină perioadă de dezgheț

86
Debutul manevrelor militare comune Washington-Seul,  în plină perioadă de dezgheț - debutul-1522674961.jpg

Articole recomandate

Seulul și Washingtonul au început duminică exercițiile comune militare anuale mai discrete decât de obicei, în contextul în care dezghețul diplomatic cu Phenianul se intensifică, transmite AFP.

Jocurile Olimpice de iarnă organizate în februarie în Coreea de Sud au fost ocazia unei remarcabile apropieri care a dus la propunerea unui summit între Sud și Nord, dar și între Phenian și "dușmanul imperialist" american.

Manevrele denumite Key Resolve și Foal Eagle, care se țin în fiecare primăvară, au fost amânate pentru a nu se suprapune peste JO de la Pyeongchang.

Prevăzute să dureze toată luna aprilie, ele au fost reduse cu patru săptămâni. Totodată, aliații sud-coreean și american se vor abține să desfășoare anumite arme strategice, potrivit armatei sud-coreene.

În trecut, acest tip de exercițiu a provocat de fiecare dată tensiuni în Peninsula Coreeană. Phenianul, dotat cu arma nucleară, le consideră ca fiind o repetiție generală a invadării teritoriului său.

Un înalt responsabil sud-coreean care a vizitat Phenianul la începutul lui martie a făcut cunoscut că liderul nord-coreean, Kim Jong Un, "înțelege" decizia luată de Washington și Seul de a merge mai departe cu aceste exerciții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5095 secunde