De Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, Papa Francisc cere societății să le protejeze

171
De Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, Papa Francisc cere societății să le protejeze - papa-1637856825.jpg

Articole de la același autor

Papa Francisc a cerut joi 25 noiembrie, cu prilejul marcării Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, ca societatea să nu privească "în altă parte" şi să protejeze aşa numitul "sex slab" de astfel de abuzuri, relatează EFE.

"Diferitele forme de abuzuri cărora le cad victime femeile sunt un semn de laşitate şi o degradare pentru bărbaţi şi pentru întreaga omenire", a declarat Suveranul pontif care a cerut ca societatea să nu privească în altă parte şi să protejeze femeile victime ale violenţelor conjugale.

"Nu ne putem întoarce privirile de la acest lucru. Femeile care sunt victime ale violenţei trebuie să fie protejate de societate", a subliniat papa.

Potrivit ultimului studiu realizat de ONU, aproape jumătate dintre femeile din întreaga lume au declarat că au fost victime, sau au fost martore la un anumit tip de violenţă de la declanşarea pandemiei ale cărei consecinţe, mai ales izolarea şi criza economică, au intensificat violenţele împotriva femeilor.

Potrivit Agerpres violenţa împotriva femeilor şi fetelor reprezintă o încălcare gravă a drepturilor omului şi a dreptului femeilor de a trăi libere de violenţe, stipulate în acordurile internaţionale.

La nivel mondial, doar 40 la sută dintre femei solicită ajutor după ce au fost victime ale unei violenţe, fapt ce obligă instituţiile să promoveze politici de prevenţie şi de ajutorare a victimelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3132 secunde