De ce tremură Angela Merkel? Teorii ale presei și specialiștilor

250
De ce tremură Angela Merkel? Teorii ale presei și specialiștilor - dece-1565825034.jpg

Articole recomandate

Parkinson, scleroză multiplă, frig, anxietate - crizele de tremurat ale cancelarului Angela Merkel au stârnit numeroase teorii în presa din întreaga lume, în timp ce șefa guvernului german asigură că starea ei de sănătate este bună, fără să dea însă mai multe explicații, notează agenția EFE, consultată de Agerpres. 


În Germania, unde majoritatea cetățenilor consideră că aceasta este o problemă personală a cancelarului Angela Merkel (părere exprimată de 80% dintre cei intervievați într-un sondaj publicat pe 19 iulie de televiziunea publică ZDF), pe rețelele de socializare se vorbește despre posibile cauze, unele hazardate și puțin fundamentate. 


Crize în trei episoade 
Prima dată a fost pe 18 iunie, la Berlin. Merkel era alături de noul președinte ucrainean Volodimir Zelenski, la ceremonia de primire a acestuia, când șefa guvernului german a fost cuprinsă brusc de un tremurat care a durat câteva minute. Ea a spus în aceeași după-amiază la o conferință de presă că a fost vorba doar despre o stare de deshidratare, după ce stătuse câteva ore în picioare la o temperatură de peste 30 de grade, fără să bea apă. 
Dar același episod s-a repetat pe 27 iunie, în timpul unei ceremonii alături de președintele german Frank-Walter Steinmeier, și din nou pe 10 iulie, la primirea premierului finlandez Antti Rinne, venit în vizită oficială în Germania. Merkel a dat asigurări atunci, încă o dată, că se simte foarte bine. Totuși, a doua zi, ea a rămas așezată în timpul intonării imnului german la o altă ceremonie oficială. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6745 secunde