David Cameron demisionează din Parlament. Marea Britanie va avea alegeri anticipate

152
David Cameron demisionează din Parlament. Marea Britanie va avea alegeri anticipate - davidcamerondemisie-1473770228.jpg

Articole recomandate

Fostul premier britanic David Cameron urmează să demisioneze din Parlament, ceea ce va conduce la organizarea de alegeri anticipate pentru mandatul din Witney, în Oxfordshire, relatează BBC News.

Cameron a demisionat din funcția de premier în urma referendumului din iunie, prin care britanicii au decis ca Regatul Unit să iasă din Uniunea Europeană (UE), și a fost înlocuit de Theresa May.

El a anunțat inițial că își va duce la capăt mandatul de parlamentar, până la următoarele alegeri generale.

Cameron, în vârstă de 49 de ani, reprezintă Witney din 2001. El a devenit lider în Partidul Conservator în 2005, iar începând din 2010 a deținut, timp de șase, ani funcția de premier.

"A fost o mare onoare să reprezint Witney", a declarat Cameron, în circumscripția sa. Însă a apreciat că îi va fi dificil să rămână un membru al Parlamentului fără funcție în Guvern fără să devină totodată "o distragere mare și o mare diversiune" de la activitatea noului Guvern.

El a negat că acest anunț are legătură cu reforma profundă a învățământului promisă de Guvernul May, o politică pe care el a respins-o pe când era premier.

Cameron a precizat că momentul în care face acest anunț - după o perioadă de reflecție, în vară - este doar o coincidență. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3556 secunde