Dat jos din avion pentru că vorbea limba arabă

180
Dat jos din avion pentru că vorbea limba arabă - southwest-1460985303.jpg

Articole recomandate

Un refugiat irakian din Statele Unite a fost debarcat dintr-un avion care efectua o cursă între orașele Los Angeles și Oakland, pentru că a vorbit în limba arabă, informează Le Figaro, citând informații publicate de New York Times.

Khairuldeen Makhzoomi, student la Universitatea Berkeley, îi spunea la telefon unchiului său că a asistat la o conferință de presă la care a participat Ban Ki Moon, secretarul general al ONU.

O pasageră așezată în apropiere de acesta l-a auzit vorbind în limba arabă și s-a speriat. Crezând că acesta lansează amenințări, ea a anunțat echipajul.

Tânărul de 26 de ani și-a dat seama imediat că atrăgea atenția și a decis să încheie conversația telefonică. El a încheiat apelul folosind formula obișnuită "incha’allah", care înseamnă "așa să dea Dumnezeu".

Tânărul a fost condus afară de un însoțitor de bord care vorbea în limba arabă și care i-a cerut să se justifice. Cei doi au început apoi o dezbatere despre islamofobie și în final, tânărului i s-a interzis să urce din nou la bordul avionului.

După ce a fost interogat de agenții federali, studentul a fost eliberat și i s-a restituit contravaloarea biletului de avion. Compania Southwest Airlines a condamnat "discriminările de tot felul" și i-a cerut scuze bărbatului, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1736 secunde