Danemarca anulează controalele la frontiere

677
Danemarca anulează  controalele la frontiere - danemarca-1317741961.jpg

Articole recomandate

Premierul social-democrat danez Helle Thorning Schmidt a anunțat luni, la prezentarea programului său, că Guvernul va anula controalele vamale permanente la frontierele regatului, o măsură controversată a Executivului aflat la sfârșit de mandat.

"Decizia fostului Guvern privind frontierele va fi anulată", a declarat Thorning-Schmidt, prezentând Guvernul și programul de guvernare.

"Guvernul va combate eficient criminalitatea transfrontalieră în cadrul cooperării Schengen", a adăugat ea.

Guvernul conservator al lui Lars Loekke Rasmussen a restabilit în mai, la presiunea formațiunii populiste Partidul Poporului Danez (Dansk Folkeparti), un control vamal permanent la frontierele țării, generând reacții din partea partenerilor europeni, care au denunțat o măsură ce încalcă principiul liberei circulații în spațiul Schengen.

"În cooperare cu vecinii noștri, Danemarca va conduce un control eficient al frontierelor cu ajutorul unităților mobile, conform regulilor Uniunii Europene", a adăugat Thorning Schmidt, câștigătoarea alegerilor legislative de la 15 septembrie.

"Proiectul din mai 2011 privind construcția de noi posturi permanente de control la frontierele daneze nu va fi dus până la capăt", a subliniat ea.

Thorning-Schmidt, care a preluat conducerea unei coaliții de centru-stânga (social-democrați, socialiști și social-liberali), i-a prezentat luni reginei Margrethe un Guvern format din 23 de miniștri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Octombrie 2011
Stire din Actual : Cea mai șocantă campanie antifumat
Marţi, 04 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : A fost introdusă taxa pe grăsimi
Pagina a fost generata in 1.0658 secunde