Damascul acuză ONU de poziție părtinitoare

282
Damascul acuză ONU de poziție părtinitoare - onu-1357317046.jpg

Articole recomandate

Damascul apreciază drept "părtinitoare" poziția exprimată de ONU într-un recent raport și consideră că organizația internațională a fost influențată de "orientările politice" ale unor țări "implicate" în criza siriană, a anunțat vineri SANA, preluată de AFP.

Consiliului ONU pentru drepturile omului a dat dovadă de o profundă "lipsă de profesionalism", iar responsabilitatea degenerării "deschiderii intercomunitare" în Siria într-un conflict interconfesional le revine părților străine implicate, a indicat Ministerul de Externe sirian într-un mesaj adresat Națiunilor Unite.

O Comisie de experți creată în august 2011 de către Consiliul ONU pentru drepturile omului nu a primit niciodată acceptul Damascului pentru a se deplasa pe teren. În amintitul mesaj se afirmă însă că autoritățile siriene "s-au pus întotdeauna la dispoziția" comisiei, iar aceasta "a ratat toate ocaziile".

Damascul, care susține că luptă împotriva unor "grupări teroriste" înarmate și finanțate din exterior, insistă că diferitele comunități din țară au coexistat pașnic de-a lungul istoriei. Comunitatea sunită este majoritară în Siria iar clanul președintelui Bashar al-Assad face parte din minoritatea alawită, o emanație a islamului șiit. 

Revolta socială declanșată în martie 2011 în Siria a degenerat într-un veritabil conflict civil opunând forțe guvernamentale unor civili înarmați, dar și unor combatanți islamiști proveniți din străinătate.

Conform ONU, cel puțin 60.000 de persoane și-au pierdut viața în ultimii aproape doi ani în Siria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
Stire din Actual : Regimul sirian  este aproape  de prăbușire
Pagina a fost generata in 0.4965 secunde