Video Daily Mail: Moment bizar în Australia. Mii de păsări iau cu asalt o suburbie

2675

Articole recomandate

Un videoclip care arată mii de păsări care invadează o stradă suburbană liniștită a devenit viral pe TikTok, mulți întrebându-se de ce stolul este atât de mare. Incidentul a avut loc în Australia, relatează Daily Mail.


Este vorba despre o specie cunoscută sub numele de Corella sau Licmetis. Acesta este un subgen al cocoșilor albi. Trei dintre cele șase specii se găsesc în Australia, în timp ce Filipine, Indonezia și Solomoni au fiecare câte o specie. Din imagini se poate observa cum păsările sunt peste tot pe drum, pe mașinile locuitorilor, cocoțate pe stâlpii de iluminat stradal și pe acoperișuri. În plus, acestea par să mănânce ceva de pe peluze. Internauţii nu au întârziat să se întrebe de ce stolul este atât de numeros.




Câţiva comentatori au speculat că păsările ar putea fi doar în trecere în zonele în care au fost construite casele. Alții au glumit că ar putea purta chiar scrisori de la Hogwarts. Un alt spectator a ţinut să menţioneze că păsările ar putea fi şi mai utile în altă parte, adică locul în care s-ar afla mai mulţi şoareci.


Dar răspunsul cel mai probabil este că se hrăneau cu semințe de iarbă de pe peluzele din cartier. Corella poate fi o specie distructivă, dar păsările sunt, de asemenea, unul dintre cele mai jucăuşe specii de înaripate. Potrivit Muzeului australian, ele ''formează deseori stoluri mari, în special de-a lungul cursurilor de apă'' și merg în căutarea seminţelor, potrivit Daily Mail.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8806 secunde