Daily Mail: „Meghan, înjunghiere nemiloasă în inima familiei regale”

1724
Cotidianul Daily Mail din Marea Britanie a publicat un editorial în care blamează poziţia exprimată de Meghan, Ducesa de Sussex, soţia Prinţului Harry, în interviul oferit lui Oprah Winfrey. „Pentru cineva care îşi afirma ambiţia de «a construi o lume mai bună, cu fiecare faptă bună făcută», aceasta a fost o afişare remarcabil de brutală şi calculată”, relatează Daily Mail.


„Reprezentaţia lui Meghan de pe ecran a fost lustruită şi bine exersată. Vocea pisicită care părea că toarce nu a trădat niciodată în furie. Cu toate acestea, pe parcursul celor 90 de minute în oră de vârf la televiziunea americană, a realizat o condamnare nemiloasă. Ducesa de Sussex a etichetat familia regală ca fiind mincinoasă, arogantă, arhaică, fără sentimente şi rasistă. De la curtenii nepăsători care «au redus-o la tăcere» şi care ar fi refuzat să o ajute chiar şi atunci când a avut gânduri de sinucidere, până la cei mai în vârstă membri ai «Firmei» , a simţit că toată lumea este împotriva ei.
A povestit că întocmai ca Mica Sirenă în desenul animat al lui Disney, preţul căsătoriei cu prinţul a fost să renunţe la vocea ei. Ei bine, fără nicio îndoială, iată că i-a revenit vocea acum.


Prinţul Harry a jucat un rol secundar spre finalul interviului foarte mediatizat cu Oprah Winfrey. Dar nu era nicio îndoială cine era eroina acestui basm nefericit.


Nimeni nu a fost cruţat. Kate a făcut-o pe Meghan să plângă, rugăminţile sale de sprijin când era însărcinată şi cea mai vulnerabilă au fost ignorate şi Prinţul Charles a refuzat să îi răspundă la telefon lui Harry.
A fost o referire chiar şi la Regină, pentru anularea unei invitaţii la Sandringham la scurt timp după ce au anunţat că renunţă la viaţa regală. Harry a considerat că Regina a fost „prost sfătuită”, cu un comentariu într-un fel ironic despre o femeie care şi-a condus ţara cu o pricepere desăvârşită timp de aproape 70 de ani.
Dar probabil cel mai crud aspect al acestei şarade de dreptate a fost generalitatea ei. A fost lungă în acuzaţii dar disperat de scurtă în detalii.


Cea mai incendiară acuzaţie a fost că «familia» şi-a exprimat îngrijorarea că bebeluşul lui Harry şi Meghan ar putea fi «prea colorat». Totuşi nu a fost identificată nicio persoană.
Politicienii laburişti au cerut o investigaţie completă, dar cum? Pentru a avea de unde începe, Harry şi Meghan ar trebui să îşi pună poveştile cap la cap.


Meghan spune că îngrijorările au fost exprimate în «mai multe conversaţii» cu «familia», în timp ce era însărcinată. Harry spune că a fost un singur schimb de vorbe cu unul dintre membri, înainte de a se căsători. Şi, atâta timp cât niciunul nu spune cine este inculpatul sau cine sunt inculpaţii, umbra de vinovăţie cade asupra tuturor.
O afirmaţie făcută de Harry cum că nu este vorba nici de Regină nici de Prinţul Philip alimentează acest joc needificator al ghicitului şi restrânge cercul de posibili suspecţi.
Fără nicio urmă de ironie, Meghan spune că nu va da nume pentru că «acest lucru ar putea fi foarte dăunător». Nu înţelege că pătând Familia cu acuzaţii generice poate fi mult mai rău?
În niciun moment ducele şi ducesa nu recunosc că este posibil ca nici ei să nu se fi comportat perfect tot timpul (Meghan este acuzată de angajaţi că  i-ar fi hărţuit), nici că ar avea vreun regret.


Au jucat pentru galeria americană. Dar au luat vreodată în considerare răul provocat familiei lui Harry?
Deci cum ar trebui să reacţioneze membrii familiei regale? Cu siguranţă sunt în fierbere după această mitralieră narcisistă, dar vor să fie implicaţi în acest meci murdar?


După ce a văzut mai mult decât cota ei de crize familiare de-a lungul deceniilor, Regina – spre deosebire de ciudatul ei nepot – a preferat întotdeauna pacea şi să atenueze conflictele, în loc să le alimenteze. Probabil că va alege calea mai lungă, sperând că, într-o zi, lucrurile se vor linişti, nemulţumirile vor fi lăsate deoparte şi legăturile vor fi reconstruite. Harry, a cărui familie extinsă este în corzi, ar trebui să înveţe din înţelepciunea bunicii sale.
Monarhia a rezistat 1000 de ani. Regina ştie că nu va fi doborâtă de această melodramă de azi, ce va fi uitată mâine. Şi ca întotdeauna, va ieşi nevătămată din furtună.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6831 secunde