Curtea Supremă a Spaniei:

"Dacă Puigdemont nu se prezintă la tribunal, procedura normală este emiterea unui mandat de arestare"

144

Articole recomandate

Dacă liderul catalan destituit Carles Puigdemont nu se va prezenta în instanță, procedura normală prevede ca împotriva sa să fie emis un mandat de arestare, a declarat, ieri, președintele Curții Supreme a Spaniei, citat de Reuters.

"Când cineva nu apare după ce a fost citat de un judecător pentru a depune mărturie, în Spania sau în orice altă țară a UE, în mod normal este emis un mandat de arestare", a declarat președintele Curții Supreme de Justiție, Carlos Lesmes.

Carles Puigdemont va coopera cu autoritățile spaniole și belgiene chiar dacă nu s-a prezentat, ieri, în fața tribunalului spaniol, a anunțat avocatul său belgian. "Climatul nu este bun, este bine să luăm o anumită distanță", a declarat avocatul Paul Bekaert. "El va coopera cu justiția spaniolă și belgiană", a adăugat Bekaert.

Anterior, AFP a relatat că membri ai guvernului catalan destituit și deputați care urmează să fie audiați în ancheta pentru răzvrătire și rebeliune au sosit, ieri dimineață, la tribunalul din Madrid, fără liderul lor, Carles Puigdemont, rămas la Bruxelles. Din cei 14 membri ai guvernului destituit convocați, lipsesc cinci, între care șeful executivului regional Carles Puigdemont, care se află de luni în Belgia, de unde a denunțat un "proces politic".

Fostul număr doi al executivului regional catalan, Oriol Junqueras, a sosit primul, ieri, la Audiența Națională, tribunalul însărcinat cu dosarele cele mai complexe, urmat de alți opt ex-miniștri, fiind înconjurați de manifestanți care strigau "Nu sunteți singuri!" în limba catalană.

La scurt timp, președinta demisă a parlamentului catalan, Carme Forcadell, și cinci deputați au sosit la Curtea Supremă, unde urmau să fie audiați în virtutea statutului lor parlamentar. Înalta Curte a anunțat că, la cererea avocaților acestora, audierea deputaților separatiști a fost amânată pentru data de 9 noiembrie.

Conform Agerpres, procurorul general federal cere ca toți aceștia să fie inculpați pentru deturnare de fonduri publice, răzvrătire și rebeliune, ultimele două delicte prevăzând pedepse care merg de la 15 ani la 30 de ani de închisoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3973 secunde