Cutremurul de 7,8 din Noua Zeelandă a apropiat cu doi metri principalele două insule

137
Cutremurul de 7,8 din Noua Zeelandă  a apropiat cu doi metri principalele două insule - cutremurnouazeelanda-1479472557.jpg

Articole recomandate

Principalele două insule din Noua Zeelandă, Insula de Nord și cea de Sud, s-au apropiat după seismul cu magnitudinea 7,8 care a lovit țara luni, soldându-se cu doi morți, relatează DPA.

Potrivit Agenției de monitorizare a cutremurelor GeoNet, în urma cutremurului foarte puternic, Capul Campbell, vârful nord-estic al Insulei de Sud, s-a apropiat cu peste doi metri de Insula de Nord, potrivit Agerpres.

Una dintre zonele cele mai afectate, orașul Kaikoura, de pe coasta estică a Insulei de Sud, s-a înălțat 70 de centimetri.

"Toate aceste deplasări de teren au avut loc în timpul cutremurului în termen de câteva secunde", a indicat agenția de monitorizare a cutremurelor.

De asemenea, în partea sudică a Insulei de Nord, coasta de est s-a deplasat spre vest cu 1-5 cinci centimetri, în timp ce în cazul capitalei Wellington s-a produs o deplasare între 2 și 6 centimetri spre nord.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 13 Noiembrie 2016
Stire din Actual : CUTREMUR de 7,4 grade!
Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Actual : CUTREMUR ÎN ITALIA
Vineri, 04 Noiembrie 2016
Stire din Social : Cutremur, seara trecută, în Vrancea
Sâmbătă, 29 Octombrie 2016
Stire din Social : Încă un cutremur în România
Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Social : Cutremur de 5,8 grade
Pagina a fost generata in 0.4965 secunde