Cutremur puternic în Taiwan

112
Cutremur puternic în Taiwan - cutremur4-1364371913.jpg

Articole recomandate

Un puternic seism cu magnitudinea de 6.1 a zguduit imobilele din capitala taiwaneză Taipei. Cutremurul s-a produs la ora locală 10:03 (04:03, ora României) și epicentrul a fost localizat în districtul Nantou (centru) la 15 kilometri adâncime, conform agenției meteorologice taiwaneze.
Conform pompierilor, cel puțin trei persoane au fost rănite ușor. O a patra persoană, o femeie, a fost lovită în cap de o bucată de plafon căzut, conform informațiilor transmise de televiziunea SET TV și preluate de Agerpres.
Seismul a provocat de asemenea un incendiu. Circulația metroului din Taipei a fost întreruptă și toate trenurile de mare viteză ale țării au rămas imobilizate în așteptarea unspecției rețelei de cale ferată. Centrul american de geofizică (USGS) a măsurat seismul la o magnitudine de 6.0, iar agenția meteorologică la 6.1.

Districtul Nantou a fost epicentrul în septembrie 1999 al unui cutremur cu magnitudinea de 7.6 care s-a soldat cu 2.400 de morți, catastrofa naturală cu cele mai multe victime din istoria recentă a insulei. Taiwan, situat la joncțiunea a două plăci tectonice, este des afectat de cutremure de pământ.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Martie 2013
Stire din Actual : Japonia s-a oprit pentru un minut
Sâmbătă, 02 Martie 2013
Stire din Social : Cutremur în Vrancea!
Pagina a fost generata in 1.4973 secunde