CUTREMUR LA PALATUL BUCKINGHAM: Harry și Meghan își pierd titlurile regale!

458
CUTREMUR LA PALATUL BUCKINGHAM: Harry și Meghan își pierd titlurile regale! - ddd-1579385322.jpg

Articole recomandate

Ducii de Sussex nu își vor mai folosi titlul de Alteță Regală, deoarece nu mai sunt membri activi ai Familiei Regale, a anunțat sâmbătă Palatul Buckingham, conform agențiilor internaționale de presă, transmite Agerpres. De asemenea, prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, nu vor mai primi fonduri publice.

Acest anunț oficial vine după ce, săptămâna trecută, ducii de Sussex și-au comunicat dorința de a face un pas în spate din rolurile de prim-plan ca membri ai familiei regale britanice și de a deveni independenți financiar.

În ultimele zile, regina Elisabeta a II-a și familia sa au lucrat împreună cu funcționarii pentru a vedea cum va funcționa în practică acest pas în spate pentru Harry, în vârstă de 35 de ani, și soția lui Meghan, fostă actriță, în vârstă de 38 de ani. Se dorește astfel să se pună capăt furtunii pe care cuplul princiar a provocat-o la începutul acestei luni când și-au exprimat și intenția de a petrece mai mult timp în America de Nord, scrie Reuters.

''După cum a fost convenit în acest nou aranjament, ei înțeleg că li se cere să se retragă din îndatoririle regale, inclusiv din numirile militare oficiale. Vor continua să-și păstreze patronajele și asociațiile private. Deși nu o mai pot reprezenta oficial pe Regină, ducii de Sussex au indicat clar că tot ceea ce vor face va continua să păstreze valorile Majestății Sale'', se spune în text.

Harry și soția sa, Meghan Markle, nu vor mai primi fonduri publice și vor rambursa banii cheltuiți pentru renovarea proprietății Frogmore Cottage din apropiere de castelul Windsor, care va rămâne reședința lor din Regatul Unit, după cum se precizează în comunicatul Palatului Buckingham.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7087 secunde