Cutremur devastator în Noua Zeelandă, urmat de 45 de replici

170
Cutremur devastator în Noua Zeelandă, urmat de 45 de replici - cutremurnouazeelanda-1479130295.jpg

Articole recomandate

Autoritățile neozeelandeze au anunțat că un seism puternic cu magnitudinea de 7,4 grade s-a produs, duminică, la 91 de kilometri de Christchurch, cea mai mare localitate de pe insula sudică a Noii Zeelande. Ulterior, magnitudinea a fost revizuită la 7,8 fiind anunțate și primele decese.

Se pare că primele persoane și-au pierdut viața în localitatea Kaikoura, care a fost zguduită de un seism cu magnitudinea de 6,1 grade la doar două ore după seismul inițial.

Mai multe locuințe și clădiri au fost distruse în localitatea Kaikoura. Între timp, drumurile din partea superioară a insulei sudice au fost puternic avariate de seism.

Nu există informații cu privire la numărul exact de victime, iar câteva zeci de persoane au fost transportate la un spital din localitatea Cheviot.

De asemenea, valurile tsunami au lovit coasta estică a Noii Zeelande. Garda Civilă a intervenit pentru evacuarea locuitorilor spre zone mai înalte, dar circulația s-a blocat pe mai multe drumuri din apropierea localităților Wellington și Christchurch.

Alimentarea cu electricitate s-a oprit în multe regiuni ale țării, iar drumurile au fost puternic avariate în localitatea Cheviot, situată pe insula sudică a Noii Zeelande.

Circulația trenurilor a fost oprită pe tot teritoriul Noii Zeelande, scrie news.ro.

Seismologii de la US Geological Survey au revizuit magnitudinea seismului inițial care a zguduit coasta neozeelandeză de la 7,4 grade la 7,8 grade. Geonet a anunțat că peste 45 de replici au zguduit coasta neozeelandeză după primul seism cu o magnitudine de 7,8 grade. De asemenea, mai multe replici au trecut peste magnitudinea de 6 grade.

Mai multe locuințe și clădiri au fost distruse în localitatea Kaikoura. Între timp, drumurile din partea superioară a insulei sudice au fost puternic avariate de seism.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 13 Noiembrie 2016
Stire din Actual : CUTREMUR de 7,4 grade!
Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Actual : CUTREMUR ÎN ITALIA
Vineri, 04 Noiembrie 2016
Stire din Social : Cutremur, seara trecută, în Vrancea
Sâmbătă, 29 Octombrie 2016
Stire din Social : Încă un cutremur în România
Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Social : Cutremur de 5,8 grade
Marţi, 25 Octombrie 2016
Stire din Social : A fost cutremur în România
Luni, 24 Octombrie 2016
Stire din Social : Iar s-a cutremurat pământul!
Pagina a fost generata in 0.5116 secunde