Cutremur cu magnitudinea 8,2 în Peninsula Alaska. Lumea este evacuată, după ce autoritățile au emis o alertă de tsunami în regiune

232
Cutremur cu magnitudinea 8,2 în Peninsula Alaska. Lumea este evacuată, după ce autoritățile au emis o alertă de tsunami în regiune - haw-1627547343.jpg

Articole recomandate

Un puternic seism cu magnitudinea 8,2 grade pe scara Richter s-a produs miercuri seară la mică adâncime în Peninsula Alaska, urmat de o alertă de tsunami în regiune, au precizat autorităţile americane, potrivit Reuters.

Potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), seismul s-a produs la ora locală 22:15 (06:15 GMT, joi), la o adâncime de 35 de kilometri, transmite Agerpres.

Centrul Naţional de Avertizare pentru Tsunami (NTWC) a emis o alertă de tsunami pentru regiunile sudice din Alaska, Peninsula Alaska şi zonele de coastă de la Hinchinbrook Entrance la Unimak Pass.

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a estimat magnitudinea seismului la 8 şi adâncimea acestuia la 10 kilometri. 

Potrivit CNN, au urmat cel puțin două replici puternice, inclusiv o magnitudine preliminară de 6,2 grade pe  scara Richter și o magnitudine de 5,6 grade pe scara Richter. 

Poliția din orașul Kodiak, cel mai mare oraș din insula cu același nume, i-a sfătuit pe locuitori să se mute pe un teren înalt, adăugând că liceul din oraș este deschis pentru a-i găzdui pe localnici. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9698 secunde