Cutremur cu magnitudinea 6,1 în apropierea coastei de nord-est a Japoniei

32
Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a avut loc sâmbătă în apropierea coastei de nord-est a Japoniei, a anunțat Institutul american pentru geofizică USGS, dar nu a fost declanșată vreo alertă de tsunami și nu s-a anunțat vreo pagubă, transmite Mediafax.ro.

Cutremurul s-a produs la ora locală 14.48 (8.48, ora României), la aproximativ 50 de kilometri în largul orașului Namie, în regiunea devastată de tsunami pe 11 martie 2011, apropiată de Centrala Nucleară Fukushima Daiichi, porivit USGS.

Adâncimea a fost estimată de către institut la 41,5 kilometri sub Oceanul Pacific.

Agenția japoneză de meteorologie nu a declanșat nicio alertă și nici nu a avertizat în legătură cu un eventual tsunami.

Firma care gestionează Fukushima Daiichi, Tokyo Electric Power (TEPCO), a anunțat că nu a fost constatată vreo anomalie în incinta centralei după seism.

Oficiali din cadrul prefecturilor Fukushima și Miyagi, cele mai apropiate de epicentru, nu au primit imediat vreo informație cu privire la pagube sau victime.

Această regiune a fost devastată pe 11 martie 2011 de un cutremur cu magnitudinea 9, în largul coastei de nord-est a Insulei Honshu, care a provocat un tsunami uriaș, soldat cu aproape 19.000 de morți și antrenând un acident nuclear la Fukushima.

Japonia se confruntă în prezent cu o perioadă de puternică activitate sesimică, potrivit unor experți niponi.

Situată la joncțiunea a patru plăci tectonice, țara înregistrează anual aproximativ 20% dintre cele mai puternice cutremure din lume. Nicio regiune de pe teritoriul japonez nu este ocolită.

Articole pe aceeasi tema

Sâmbătă, 11 Mai 2013
Stire din Actual : CUTREMUR VIOLENT în Iran
Marţi, 14 Mai 2013
Stire din Social : Cutremur în Vrancea
Sâmbătă, 11 Mai 2013
Stire din Social : A fost cutremur!
Pagina a fost generata in 0.2656 secunde