Curtea de Justiție a UE respinge plângerile Ungariei și Slovaciei pe tema cotelor de refugiați

163
Curtea de Justiție a UE respinge plângerile  Ungariei și Slovaciei pe tema cotelor de refugiați - curteadejustitiearespinscoterefu-1504697689.jpg

Articole recomandate

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a respins, ieri, plângerile formulate de Ungaria și Slovacia pe tema politicii de imigrație a UE, confirmând dreptul Bruxellesului de a obliga statele membre să preia solicitanți de azil conform sistemului de cote, transmit AFP și Reuters.

Ungaria și Slovacia contestau legalitatea planului lansat în septembrie 2015 de Bruxelles pentru a ajuta Grecia și Italia, supuse unei presiuni imense din partea valului mare de refugiați care fug de conflictele și sărăcia din Orientul Mijlociu, Africa și Asia.

Ungaria și Slovacia fac parte din țările care au votat contra cotelor obligatorii, la fel ca Republica Cehă și România, dar ele au fost puse în minoritate de către alte state membre ale UE.

Conform planului, Ungaria avea obligația de a primi, într-o primă fază, 1.300 de persoane (peste 2.300 la final) și Slovacia circa 800 (peste 1.400 la final), însă până la 31 august Ungaria nu primise niciun solicitant de azil relocat, iar Slovacia doar 16.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3855 secunde