Curtea Constituțională din R. Moldova, în război total cu noua putere: CCM anunță că l-a demis pe Dodon și îl pune interimar pe Filip, pentru a dizolva Parlamentul

101
Curtea Constituțională din R. Moldova, în război total cu noua putere: CCM anunță că l-a demis pe Dodon și îl pune interimar pe Filip, pentru a dizolva Parlamentul - ccm-1560072184.jpg

Articole recomandate

Curtea Constituțională din Republica Moldova a intervenit duminică dimineață, din nou, de partea partidului lui Plahotniuc, anunțând că a decis demiterea președintelui țării pentru că a refuzat să dizolve Parlamentul. CCM spune că președinte interimar trebuie să fie Pavel Filip.


Decizia judecătorilor constituționali de peste Prut vine după ce sâmbătă liderii Partidului Democrat au spus că țara nu mai are președinte. CCM este considerată a fi sub influența lui Vladimir Plahotniuc și a dat în ultimele două zile o serie de decizii de importanță maximă care îl avantajează pe oligarhul moldovean.


"Se constată ca circumstanță care justifică interimatul funcției de Președinte al Republicii Moldova în cadrul procedurii de dizolvare a Parlamentului refuzul deliberat al Președintelui de a-și îndeplini obligația constituțională de a sesiza Curtea Constituțională, pentru constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a, cu emiterea ulterioară a decretului de dizolvare a Parlamentului și de stabilire a datei alegerilor parlamentare anticipate, fapt care reprezintă, potrivit articolului 91 din Constituție, o imposibilitate temporară de exercitare a atribuțiilor sale în acest sens.


În baza articolului 91 din Constituție, potrivit ordinii exercitării interimatului, Prim-ministrul în exercițiu, dl Pavel Filip, în calitate de Președinte interimar al Republicii Moldova va sesiza Curtea Constituțională pentru constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a și, după caz, va emite decretul privind dizolvarea Parlamentului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate.


Prezentul aviz este definitiv, nu poate fi supus niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova."


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4822 secunde