Curtea Constituțională a Turciei, sesizată în cazul pastorului american Andrew Brunson

170
Curtea Constituțională a Turciei, sesizată în cazul pastorului american Andrew Brunson - curtea-1538573547.jpg

Articole recomandate

Avocatul pastorului american Andrew Brunson, reținut în Turcia de aproape doi ani, a declarat, ieri, că a sesizat Curtea Constituțională turcă pentru a obține eliberarea clientului său aflat în prezent în arest la domiciliu, relatează Reuters.

Cazul lui Andrew Brunson, a cărui următoare audiere este programată pe 12 octombrie, se află în centrul unei dispute aprinse între Ankara și Washington.

Președintele american Donald Trump, înfuriat de detenția lui Brunson, a autorizat în august dublarea taxelor la importurile de aluminiu și oțel din Turcia. Ankara a ripostat sporind tarifele la importurile de mașini, alcool și tutun din SUA.

Avocatul lui Brunson a cerut Curții Constituționale a Turciei să hotărască că dreptul la libertate al pastorului american a fost încălcat și să-l elibereze din arestul la domiciliu.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Heather Nauert, a declarat, marți, că Statele Unite vor menține un contact strâns cu guvernul turc în legătură cu procesul lui Brunson. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4686 secunde