Cură de dezintoxicare

1716
Mesele îmbelșugate și petrecerile organizate de sărbători au afectat organismul nostru. Suntem parcă mai obosiți, avem amețeli ușoare, a crescut colesterolul și tensiunea arterială, ficatul e obosit, iar digestia e leneșă. Ca să scăpăm de balonare și de starea generală de rău, medicii spun că este bine să ținem o cură de dezintoxicare. Elementele de bază: ceaiuri, sucuri naturale preparate în casă, salate de fructe și legume.

Dr. Mirela Stângaciu, medic de familie cu competență în api-fitoterapie, ne-a recomandat o cură care durează șapte zile și permite dezintoxicarea organismului.
Cura este recomandată persoanelor peste 30 de ani. Este contraindicată celor cu boli grave, copiilor, femeilor însărcinate și bătrânilor. Cel mai bine este ca în perioada curei să desfășurăm doar activități ușoare, atât fizice, cât și psihice.
În prima zi, trebuie să consumăm ceai neîndulcit. Putem bea ceaiuri din fructe de pădure, diuretice sau hepatice. În cea de-a doua zi de cură, în afară de ceai, se adaugă sucuri din fructe. În cazul în care ne simțim slăbiți, putem consuma și câteva fructe și legume. În ziua a treia, în meniu intră ceaiurile, sucurile de fructe și legume, dar și salatele. În ziua a patra, potrivit curei de dezintoxicare, trebuie să mâncăm multe salate, grâu încolțit, nuci, semințe crude de dovleac și de floarea soarelui, să bem sucuri de fructe și legume, dar și multe ceaiuri.
În cea de-a cincea zi, în alimentație sunt introduse lactatele - sana, iaurt, lapte prins, alături de salate, sucuri naturale și ceai. În următoarea zi de cură trebuie să mâncăm un gălbenuș de ou de prepeliță crud, lactate, salate, sucuri și ceai. În cea de-a șaptea zi se repetă meniul zilei anterioare, cu diferența că se adaugă și o linguriță de drojdie de bere.
Potrivit dr. Stângaciu, cura facilitează eliminarea toxinelor din organism. Fructele și legumele consumate conțin celuloză, care facilitează tranzitul intestinal. În plus, putem slăbi în jur de 1 - 2 kilograme. "Deși pare drastică, această cură nu este greu de ținut, pentru că în meniu sunt incluse multe legume și fructe", a declarat dr. Mirela Stângaciu. După cele șapte zile de cură, medicii spun că trebuie să revenim la alimentația normală treptat, pentru ca organismul să nu aibă de suferit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2212 secunde